Marokko koopt voor ruim een miljard euro aan Amerikaanse wapens

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 29 november aangekondigd dat het een “mogelijke buitenlandse militaire verkoop aan Marokko” heeft goedgekeurd. De afdeling voegde eraan toe dat de overeenkomst betrekking heeft op de versterking van 162 Abrams-tanks met machinegeweren en rondes voor naar schatting $ 1,259 miljard. De deal moet nog goedgekeurd worden door het congres.

De verklaring zei dat de aangevraagde tankuitbreidingen die Marokko heeft aangevraagd het Noord-Afrikaanse land zullen helpen om zijn doel te bereiken ‘om zijn militaire capaciteit bij te werken en tegelijkertijd de interoperabiliteit met de Verenigde Staten en andere bondgenoten te verbeteren’.

De verklaring voegde toe dat de mogelijke militaire deal 162 M2 Chrysler Mount machinegeweren omvat, 324 M240 machinegeweren, 1.035 M865 training SABOT-rondes en 1.610 M831Al HEAT-rondes.

De verkoop volgde op een andere deal tussen Marokko en de VS. Op 7 november zei het Amerikaanse ministerie van Defensie dat het bedrijf DRS Network & Imaging Systems voor $ 129 miljoen aan militaire software verkocht aan zes landen, waaronder Marokko.

Marokko bestelde ook 200 Amerikaanse M1AI Abrams-tanks. In augustus had Marokko minstens 127 van de Abrams-tanks ontvangen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.