Marokko krijgt 26 miljoen euro van Spanje om migranten tegen te houden

Volgens verschillende media, waaronder Russia Today, heeft Spanje 26 miljoen euro toegewezen om het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken van verschillende voertuigen te voorzien om ”de illegale immigratie in te dammen”.

Volgens Spaanse bronnen gaat Spanje met dat geld vier verschillende voertuigen aanschaffen en schenken aan Marokko. Het gaat om onder meer ambulances, vrachtwagens, passagiersbussen en voertuigen voor lijkenvervoer.

Het Marokkaanse regime ontvangt steeds meer geld vanuit de Europese Unie om ”de migranten tegen te houden”, soms met dodelijke slachtoffers als gevolg. Migratie- en terrorismebestrijding zijn twee kaarten die het Marokkaanse regime regelmatig gebruikt om de EU te chanteren.

Ondanks de grote bedragen die de Europese landen betalen groeit het aantal migranten gestaag. Vorig jaar brak de migratiestroom richting Spanje alle records. Verschillende factoren dragen bij aan de groei van de migratie. Een van die factoren is de verscherping van de militarisering van Arif en de intensivering van de repressie tegen de Riffijnen door Marokko, waardoor duizenden Riffijnen de oversteek hebben gemaakt, of nog willen maken, om te vluchten voor Marokkaans geweld en/of gevangenissen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.