Marokko krijgt nieuwe lening van de Wereldbank

De Wereldbank heeft een nieuwe lening voor Marokko ter waarde van 300 miljoen dollar, gelijk aan 2,9 miljard dirhams, goedgekeurd voor een project ter ondersteuning van Marokkaanse gemeenten.

De Wereldbank zei vandaag op de officiële website dat steun voor de gemeenten deel uitmaakt van een brede regime-geleide inspanning om diensten te verbeteren en stedelijke communes te transformeren in motoren van groei en werkgelegenheid.

De lening zal het ‘Community Performance Project’ ondersteunen dat van 2019 tot 2024 loopt, gericht op ongeveer 100 van de grootste gemeenten van Marokko, die samen goed zijn voor 80 procent van de stedelijke bevolking en de helft van de totale bevolking van het land, zei de bank.

Het regime blijft enorme bedragen lenen ondanks alle waarschuwingen van experts en activisten. De buitenlandse schuld is gegroeid van 278 miljard dirham in 2014 naar 337.8 miljard dirham eind juni dit jaar. De schuldendienst (geld dat nodig is voor de terugbetaling van rente en hoofdsom) heeft de 30 miljard dirham per jaar overschreden.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.