Marokko leent € 120 miljoen van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) heeft gisteren in Abidjan een lening van 120 miljoen euro aan Marokko goedgekeurd.

”De lening van de AfDB is bedoeld om bedrijven in moeilijkheden te helpen hun activiteiten te hervatten en banen te behouden om de COVID-19-crisis met succes te overwinnen, aldus het in een verklaring”, aldus de verklaring.

”Om de economie weer op gang te brengen is het een prioriteit om de bedrijvigheid nieuw leven in te blazen, banen te beschermen en groei te herwinnen”, zegt Achraf Hassan Tarsim, AfDB manager voor Marokko.

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank had eind vorige maand ook al 114 miljoen dollar verleend aan Marokko. De bank en Rabat zeiden toen dat die lening bedoeld was om ‘de ontwikkeling van de landbouwsector te financieren’.

Marokko zal voorlopig blijven lenen. Volgens de begrotingsplan voor volgend jaar is Rabat van plan om minstens 105 miljard dirham (-/+ 10 miljard euro) te lenen. De kosten van de staatsschuld zullen volgend jaar 61 miljarden bedragen, dat is ruim 11% van de begrotingsuitgaven.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.