Marokko meldt 609 nieuwe coronagevallen, 5 daarvan in Al Hoceima

De minister van Volksgezondheid, Khaled Ait Talib, luidde de alarmbel over de epidemiologische situatie van Marokko in de huidige periode, en benadrukte dat “het Koninkrijk momenteel een epidemiologische situatie kent die zorgwekkend is voor de volksgezondheid en een vorm van gevaar is voor de nationale volksgezondheid”.

De minister deed de uitspraak tijdens een persconferentie om het besluit van de lockdown van acht steden te verdedigen, meldt Hespress. Het besluit leidde tot grote chaos, files en ongelukken. Op sociale media circuleren foto’s en video’s van de gestrande burgers met woedende boodschappen aan het adres van het regime.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte vandaag bekend 609 nieuwe coronabesmettingen te hebben geregistreerd. Het ministerie onthulde ook een ongekende stijging van het aantal coronapatiënten in kritieke toestand die 72 gevallen bereikte, aldus Hespress.

De regio Casablanca-Settat registreerde 211 nieuwe coronagevallen, gevolgd door de regio Marrakech-Safi met 131 nieuwe gevallen.

In de regio Al Hoceima-Tetouan-Tanger werden in het afgelopen 24 uur 114 coronabesmettingen gemeld. 65 gevallen daarvan in Tanger, 24 in Tetouan, 11 in Larache, 6 in Fahs-Anjara, 5 in Al Hoceima en drie in Castellenjo-Rincon.

In het afgelopen 24 uur zijn drie coronapatiënten overleden in Fes, wat het totale aantal coronadoden sinds de uitbraak op 316 brengt.

Lees ook: Chaos en files door lockdown steden (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.