Marokko nam deel aan Israëlische militaire oefening

De landing van een Marokkaans militair vliegtuig op de vliegbasis Hatz voorafgaand aan een Israëlische militaire oefening begin juli leidde tot veel speculatie in zowel Marokkaanse als Israëlische media. Onlangs opgedoken details lijken de deelname van Marokko aan de HD ANNUAL-21-oefening die plaatsvond tussen 5 en 8 juli te bevestigen.

Een C-130 militair vliegtuig van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR) landde op 4 juli op de Israëlische luchtmachtbasis, de avond voordat de militaire oefening HD ANNUAL-21 begon. Israëlische media (1,2) berichtten toen al over de deelname van de Allawitische soldaten aan de militaire oefening, maar een woordvoerder van de Israel Defense Forces (IDF) weigerde de geruchten op te helderen, schrijft de spreekbuis van Rabat MWN.

Gisteren bevestigde Far-Maroc de berichten en plaatste een foto van een Allawitische soldaat samen met zijn Griekse collega tijdens die Israëlische oefening. Far-Maroc is de ‘onofficiële’ woordvoerder van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten. In het Allawitische koninkrijk is het ministerie van Defensie afgeschaft na de coups van begin jaren zeventig. De Allawitische monarchen gelden sindsdien als het hoofd van het leger.

Naast Marokko namen ook speciale troepen uit Frankrijk, Griekenland, Jordanië, Italië, Israël, het VK en de VS deel aan de militaire oefening in Israël. De deelnemers kregen een patch met daarin de naam van de militaire oefening omringd door de vlaggen van de deelnemende landen. Far-Maroc heeft ook een foto van die patch gepubliceerd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.