Marokko onderhoudt hechte banden met extreem rechts in Europa

Matteo Salvini op de foto met Ahlam El Brinisuna

De banden die Rabat onderhoudt met extreem rechts in Frankrijk dateren uit de tijd van dictator Hassan II. Jean-Marie Le Pen werd zelfs met alle égards ontvangen door Hassan II. Zo werd Le Pen na een luxe verblijf in Marokko, met het privé jet van Hassan II terug gevlogen naar Frankrijk.

De relatie tussen het regime in Rabat en extreemrechts in Frankrijk lijken hechter te worden onder de leiding van de ”leider der gelovigen” Mohamed VI, en zelfs uit te breiden naar andere Europese landen.

Zo bericht de Italiaanse media al dagen over de omkoping van Matteo Salvini door het Marokkaanse regime in ruil voor Italiaanse investeringen in Marokko. Matteo Salvini is oprichter van de partij Noi con Salvini, wat een zusterpartij van Lega Nord is. Hij is tevens minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier onder Giuseppe Conte.

Salvini en Savoini worden ervan beschuldigd 150.000 euro te hebben gekregen van Mohamed Khabbachi, de voormalige algemeen directeur van staatsbureau MAP en eveneens de man die door Mohamed VI is belast met de lobby-activiteiten in Europa.

Het geld werd overhandigd aan Savoini in Parijs. Dit gebeurde in het hotel Le Meridien Etoile, niet ver van de Marokkaanse ambassade.

Matteo Salvini die tegen immigratie en moskeeën strijdt is ook volop in het nieuws gekomen nadat hij gefotografeerd werd met de Marokkaanse Ahlam El Brinisuna. De laatste is een model van het soort Ruby of de vermoorde Imane Fadil. De Marokkaanse ambassade in Italië werd toen beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Imane, de belangrijke getuige tegen Berlusconi.

De Marokkaanse modellen zouden regelmatig bezoeken brengen aan de Marokkaanse ambassade. Voor sommigen gaf dit aanleiding om te denken dat de Italiaanse politici niet alleen geld krijgen van het Marokkaanse regime maar ook de nodige modellen voor de bunga bunga-feesten.

 

Foto van Matteo Salvini in Marokko samen met Ilyas El Omari

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.