Marokko ontkent politieke gevangenen te hebben

De voorzitter van het overheidsorgaan ‘Nationale Raad voor Mensenrechten’, Amina Bouayach, heeft in een interview met de Spaanse persagentschap EFE ontkent dat er politieke gevangenen zijn in het koninkrijk van haar werkgever Mohamed VI.

Volgens Amina Bouayach, die al drie koninklijke onderscheidingen kreeg, zijn de Riffijnse politieke gevangenen opgepakt wegens geweld en niet om hun standpunten. Amina spreekt hier echter de rechter tegen die de Riffijnen veroordeeld heeft voor onder meer ”opruien tegen de territoriale integriteit”, ”samenzwering tegen de staat”, ”de loyaliteit van de onderdanen aan hun koning ondermijnen”, etc…

De Marokkaanse ontkende ook het bestaan van politiegeweld in Marokko. Hiermee spreekt Amina een eerdere rapport van haar eigen raad tegen toen het wel erkende dat Marokko geweld gebruikte tegen de Riffijnse politieke gevangenen.

De ”Nationale Raad voor Mensenrechten” is een van de drie overheidsorganen die de naam ”mensenrechten” dragen en de taak hebben de reputatie van het regime op het gebied van mensenrechten te verbeteren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.