Marokko ontmantelt illegale kamp van migranten in Nador

Met veel machtsvertoon hebben de Marokkaanse autoriteiten in de vroege ochtend van dinsdag 7 augustus de kamp van sub Saharaanse migranten in Rakhmis Aqdhim in de buurt van Nador ontmantelt. Volgens een lokale mensenrechtenorganisatie is dit de grootste operatie tegen de migranten sinds 2015.

De mensenrechtenorganisatie zegt dat  zowel gendarmerie als auxiliaire troepen deelnamen aan de operatie. Gesteund door helikopters, militaire vrachtwagens en politiebussen.

Volgens dezelfde bron werden alle tenten in het kamp vernietigd en iedereen die in het kamp aanwezig was opgepakt, waaronder vrouwen en kinderen. De opgepakte migranten werden ’s nachts verplaatst naar de buurt van de stad Marrakech, aldus Nadorcity.

Deel twee van de operatie ging gisteren van start. De buitenwijken van de stad Nador werden uitgekamd opzoek naar sub Saharaanse migranten. Huizen die verhuurd werden aan de migranten werden binnengevallen. De mensenrechtenorganisatie zegt dat twee passagiersbussen werden gevuld met migranten en richting het zuiden reden, de rest moet nog volgen.

Deze actie kwam kort nadat de Europese Commissie groen licht gaf om 55 miljoen euro vrij te maken voor het financieren van grensbewakingsprojecten in Marokko en Tunesië.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.