Marokko ontzegt Spaanse politicus toegang tot Arif

De Marokkaanse autoriteiten hebben David Peñafuerte Rendón, van de partij Podemos in Andalusië, de toegang tot Arif ontzegt. De politicus wilde, samen met een groep, Ait Nsar binnenkomen via de Spaanse enclave Melilla, maar David werd tegengehouden en kreeg te horen dat hij niet welkom was.

De Spanjaard liet op Social media weten dat de rest van de groep door mocht en dat ze al onderweg waren naar de stad Al Hoceima.

David Peñafuerte Rendón schreef op zijn Facebook-account ”blijkbaar kan ik vanaf nu niet meer het land (Marokko) in”.

Marokko lijkt hiermee het isolement van Arif te willen verscherpen. Vorige maand werd de Nederlandse journalist Gerbert van der Aa het land uitgewezen. Daarvoor werden andere journalisten, die verslag wilden maken van de situatie in Arif, het land uitgezet waaronder de Nederlandse journalist Koen Greven. Ook politici wordt de toegang tot Arif ontzegt waaronder Europarlementariër Kati Piri (PvdA) en lid van de Tweede Kamer Lilianne Ploumen (PvdA).

Update1: De rest van de delegatie is tegengehouden bij de Marokkaanse checkpoint in Ajdir en ook zij werden verteld dat ze niet welkom zijn in de provincie Al Hoceima. De delegatie heeft ArifNews verteld dat ze momenteel op de terugweg zijn naar de douane in Melilla om het land te verlaten.

De delegatie bestaat uit leden van twee Spaanse politieke partijen en een Spaanse vrouw die geboren werd in Al Hoceima en nu woonachtig is in het Spaanse Malaga. De groep had geen politieke agenda maar wilden de bezienswaardigheden in de provincie Al Hoceima bezoeken waaronder: Colojio, hoofdkwartier van Moulay Mohend, Bades en Sfiha-strand.

Francisca die haar geboortestreek in Al Hoceima wilde bezoeken kwam niet verder dan de Marokkaanse checkpoint in Ajdir

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.