Marokko op 160ste plaats op de corruptie bestrijdingsindex

Een internationale ondernemersvereniging heeft alarm geslagen over het hoge risico van omkoping in Marokko. In de Trace Bribery Risk Matrix-ranglijst staat Marokko 160e van de 200 landen in het rapport, met een gemiddelde score van 65.

De index meet vier belangrijke zaken: zakelijke interacties met de overheid, handhaving van anti-omkopingswetten, transparantie van overheid en ambtenaren en het vermogen om het maatschappelijk middenveld te monitoren, inclusief de rol van de media.
De internationale index geeft een score van 1 tot 100 per sector, en de hoge score weerspiegelt het hoge risico op omkoping in het bedrijfsleven.

In vergelijking met de ranglijst van 2018 vertoont Marokko een aanzienlijke achteruitgang; het is van 121e vorig jaar naar 160e dit jaar gegaan, wat een verlies van 39 posities betekent, meldt het regimegezinde Hespress.

De beoordeling wordt uitgegeven door Trace, een internationaal erkende anti-omkoping- en risicobeheersvereniging, geregistreerd in Canada met vestigingen in verschillende landen, en bestaande uit zakenmensen van meer dan 500 multinationale ondernemingen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.