Marokko op de 101e plaats in de Global Knowledge Index

'School' in Ait Bouchawen, provincie Figuig.

Het Allawitisch koninkrijk staat op de 101e plaats in de nieuwste Global Knowledge Index (GKI). In Afrika scoorde Marokko de vijfde plek, achter Namibië (98e), Zuid-Afrika (84e), Tunesië (83e) en de nummer één Egypte (53e).

De GKI, die sinds 2017 jaarlijks door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties wordt uitgebracht, is een samenvattende maatstaf voor het volgen van de kennisprestaties van landen op zeven gebieden: vwo, technische en beroepsopleiding, hoger onderwijs, onderzoek en ontwikkeling, innovatie, informatie en communicatie technologie, de economie en de algemene stimulerende omgeving.

De Global Knowledge Index (GKI) wordt ook gebruikt als ”een methodologisch hulpmiddel om beleidsmakers, onderzoekers, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven te begeleiden en te informeren”.
Wereldwijd namen 154 landen deel aan GKI 2021, tegenover 138 het jaar ervoor.

Zwitserland stond opnieuw op de eerste plaats in de lijst van wereldleiders voor het jaar 2021 en bekleedde voor het vijfde jaar op rij de nummer één positie. Zweden kwam op de tweede plaats en de Verenigde Staten op de derde plaats. Finland en Nederland staan ​​respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.