Marokko opent grens vanaf 14 juli

Het Marokkaanse staatspersbureau ‘Maghreb Arabe Presse’ (MAP) heeft enkele minuten geleden gemeld dat de Marokkaanse grenzen vanaf 14 juli opengaan.

Volgens MAP heeft de regering dat besluit genomen en geldt het voor havens en luchthavens. Het persbureau voegt eraan toe dat Royal Air Maroc genoeg vluchten zal organiseren. Het staatsbedrijf Royal Air Maroc kampt met enorme financiële problemen en is genoodzaakt om honderden werknemers te ontslaan en 20 vliegtuigen te verkopen.

Ook het regimegezinde Hespress bevestigt het bericht en zegt dat de passagiers zich uiterlijk 48 uur voor het instappen moeten onderwerpen aan een PCR-test, de passagiers worden ook gevraagd een serologische test bij zich te hebben.

Hespress meldt ook dat de reizigers die Marokko willen bezoeken via de havens dat uitsluitend kunnen doen via de Franse haven Sete en de Italiaanse haven van Genua. Ook de passagiers op deze schepen moeten een PCR-test van ten minste 48 uur indienen en zich houden aan de strikt aanbevolen sanitaire maatregelen. ‘Tijdens de reis kan een PCR-test worden uitgevoerd’, voegt de nieuwssite aan toe.

Het besluit van Rabat geldt niet alleen voor de bezitters van de Marokkaanse nationaliteit maar ook voor buitenlanders die in Marokko verblijven en hun families.