Marokko plaatst El Fahsi in isoleercel en verbiedt hem familiebezoeken

Het regime heeft sinds een maand geleden nog strengere maatregelen genomen tegen de Riffijnse gevangenen in verschillende Marokkaanse gevangenissen. De Riffijnen zijn onder meer verdeeld in verschillende cellen die zij samen moeten delen met moordenaars en andere misdadigers. De Riffijnen worden ook gediscrimineerd en geslagen, zoals het geval is met Salah El Ahmadi en Elmortada Iamrachen.

Als protest hiertegen zijn sommige politieke gevangenen in hongerstaking gegaan. 1 hiervan is de jonge Riffijn Abdelhak El Fahsi. Nadat hij in hongerstaking is gegaan werd hij verplaatst van Fes naar Meknes en in een isoleercel geplaatst.

De broer van Abdelhak is vandaag afgereisd van Bentayeb naar Meknes om hem te bezoeken. Aangekomen in de gevangenis kreeg hij echter te horen dat hij Abdelhak niet mag bezoeken. De familie vreest dat hun dierbare gemarteld is en dat hij nog steeds sporen van dat geweld draagt, daarom wil het regime dat niemand hem bezoekt om de foltering niet naar buiten te brengen.

Abdelhak El Fahsi was nog geen 20 jaar oud toen hij veroordeeld werd tot 10 jaar gevangenisstraf. De Riffijn belde met de advocaat El Bouchattaoui en vertelde hem dat hij wilde getuigen in de zaak van de moord op Imad El Attabi. Omdat de Marokkaanse inlichtingendiensten de gesprekken van de advocaat afluisterden wisten ze wat Abdelhak van plan was.

Om de Marokkaanse moordenaars te beschermen werd El Fahsi uit zijn huis gearresteerd, ernstig gemarteld en veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Op deze manier kan hij niet meer getuigen en het regime stuurt een duidelijke boodschap naar de andere getuigen die zagen hoe Imad El Attabi doodgeschoten werd door de Marokkaanse repressietroepen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.