Marokko registreert Riffijnen voor de dienstplicht

De jongeren die in aanmerking komen voor de dienstplicht krijgen vanaf vandaag in heel het land een brief thuis waarin staat dat zij zich binnen 20 dagen moeten registreren op de website van de dienstplicht.

Al dagen werd er in Arif gesproken over deze dienstplicht. Er was angst dat Marokko de dienstplicht zou gebruiken om de Riffijnse jongeren, de kern van de volksbeweging, ‘op te sluiten’ in de kazernes. Vandaag lijkt die angst realiteit te worden.

Volgens vele Riffijnen zal Marokko de dienstplicht gebruiken om Riffijnen op te sluiten in de kazernes in een poging einde te maken aan de volksbeweging, daarnaast wil het regime de dienstplicht gebruiken om de Riffijnen te indoctrineren en te assimileren.

Marokko had de dienstplicht in 2006 afgeschaft, maar na de uitbraak van de Riffijnse volksbeweging en andere protestbewegingen in de verschillende gebieden besloot Mohamed 6 de dienstplicht weer te herinvoeren. Volgens het regime is de dienstplicht bedoeld om ”de jongeren op te voeden tot goede burgers”. Activisten zeggen dat het regime de jongeren wil indoctrineren tot trouwe volgelingen van Mohamed 6.

Lees ook:

Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

Demonstraties in Europa tegen onterechte vonnissen Riffijnse activisten

 

Update: Ex-politieke gevangene Mohamed Ait Hmed moet zich melden voor de dienstplicht.  Een vriend van hem zegt hierover: ”De gevangenis was niet genoeg om hem te Marokkaniseren daarom gaan ze het nu proberen in de kazerne!”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.