Marokko stuurt hulp naar Centraal-Afrikaanse Republiek!

Verschillende media, waaronder Rue20, hebben gemeld dat Marokko begonnen is met het sturen van hulp naar bevriende Afrikaanse landen in het kader van de strijd tegen het coronavirus.

Het eerste cargovliegtuig met hulp is gisteren gevolgen naar de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dezelfde media melden dat dit land een tweede lading hulpgoederen zal krijgen.

Voorstanders zeggen dat dit soort acties nodig zijn om de positie van Marokko binnen de Afrikaanse Unie te versterken. Critici zeggen dat deze acties van het regime als doel hebben om de steun voor de annexatie van de Westelijke Sahara te versterken en te behouden, evenals het binnenhalen van contracten voor de koninklijke holding.

Marokko krijgt zelf hulp van onder meer de Europese Unie en het IMF om de strijd tegen het coronavirus te financieren. De Marokkaanse ambassades in Europa zijn actief betrokken in het aanwerven van donateurs voor het coronafonds dat opgericht is in opdracht van de Allawiet Mohamed VI. In Nederland gebruikt de ambassade ook haar handlangers om Nederlanders op te roepen te doneren voor de coronabestrijding in Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.