Marokko valt Baskische politicus aan vanwege zijn solidariteit met Arif

De ”nieuwssite” van de adviseur van de Marokkaanse koning Mounir Majidi heeft een artikel gewijd aan de Baskische politicus Iñigo Martínez Zatón nadat hij zijn solidariteit uitsprak met het Riffijnse volk.

In het artikel werden de Riffijnen en de Baskische parlementariër ervan beschuldigd banden te hebben met drugsbarons. Iñigo Martínez Zatón werd zelfs beschuldigd banden te hebben met een ”terroristische organisatie” die verantwoordelijk is voor de ”ergste genocide in Colombia”.

Het ironische is datzelfde regime dat de Riffijnen en de Baskische politicus van drugshandel en genocide beschuldigt, zelf verantwoordelijk is voor een barbaarse massamoord op de Riffijnen in 1959. Het regime is ook nauw betrokken bij de productie en export van hasj en het witwassen van het geld van criminelen die gevlucht zijn uit Europa. Een van deze criminelen is Khalid El Bachrioui die vier jaar moet uitzitten in Nederland, de crimineel geniet echter bescherming in Marokko waar hij een publieke functie bekleedt.

De Baskische politicus heeft op zijn Twitter account gereageerd op de aanval van de adviseur van de koning en zei dat ”de vrienden van Mohamed VI beven door onze steun aan de mensenrechten internationaal”. Iñigo Martínez Zatón vervolgde met: ”Wij blijven ons inzetten voor Arif en de Westelijke Sahara, evenals de vrede in Colombia en de partij FARC”.

Reporters Without Borders omschrijft de website van Majidi als volgt: ”De site presenteert zichzelf als een algemeen nieuwsportaal en onderhoudt een officiële lijn, vaak defensief, met betrekking tot bepaalde onderwerpen die verband houden met terrorisme of nationale veiligheid, evenals de betrekkingen met Algerije, de kwestie van de Westelijke Sahara, de islamitische beweging en critici van het regime.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.