Marokko verbiedt protesten, tenzij deze pro-koning zijn (video’s)

Het Marokkaanse regime heeft sinds de uitbraak van het coronavirus de gezondheidstoestand in het land gebruikt als excuus om protesten van critici te verbieden. Protesten tegen tegen de persiflage van de Marokkaanse koning in een Algerijnse talkshow lijken daarentegen aangemoedigd te worden.

Onlangs werden protesten van docenten met geweld neergeslagen. Hetzelfde gold ook voor de protesten tegen de armoede in Castillejos. De ingreep van de Marokkaanse repressietroepen resulteerde in gewonden en arrestanten. De familie van Zefzafi vroeg deze week toestemming om een protest te houden voor het gevangenisgebouw in Al Hoceima. Zij hoopten hiermee aandacht te vragen voor de Riffijnse politieke gevangenen die in hongerstaking waren. Het regime verbood echter het protest.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de afgelopen dagen. Tegelijkertijd worden pro-koning protesten niet alleen toegestaan, maar ook aangemoedigd.

Sinds een Algerijnse televisiezender een satirisch programma uitzond met daarin een pop die Mohamed 6 belichaamde, mobiliseert Rabat al haar instanties en aanhangers tegen het Algerijnse regime en zelfs het Algerijnse volk.

Marokkaanse media, politieke partijen, verenigingen, ‘influencers’ en huurlingen hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan de aanval op Algerije.

Er waren ook demonstraties van deze figuren met foto’s van Mohamed 6, Hubert Lyautey vlaggen en bananen. Opvallend is dat deze betogers niet verdreven werden door de Marokkaanse repressietroepen, maar ze kwamen juist uitgebreid in de media en kregen gratis bananen.

Lees ook: Algerijnse minister spreekt over cyberoorlog geleid door Israël en Marokko

Pro-koning

 

Protesten tegen de armoede en het beleid van Rabat

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.