Marokko verjaagt daklozen uit Nador vanwege Rally

Gisteren en eergisteren openden de Marokkaanse autoriteiten, politie en hulptroepen een jacht tegen de dakloze migranten in Nador en Ait Nsar. Deze daklozen komen uit verschillende steden van buiten Arif en wachten op een mogelijkheid om de Spaanse enclave Melilla binnen te komen.

Afgelopen weekend wisten de Marokkaanse autoriteiten 48 personen op te pakken, de jongste was 12 jaar en de oudste 25 jaar. Deze groep werd geladen in een bus en terug gebracht naar hun steden waaronder Fes, Meknes en de regio Rabat-Casablanca, aldus de regeringsgezinde Nadorcity.

Afgelopen zaterdag vertrokken de deelnemers van de Rally Morocco Desert Challenge via de Spaanse enclave Melilla. Wat betekende dat ze door Nador en Ait Nsar moesten rijden. Om te voorkomen dat de dakloze migranten de vrachtwagens aanvielen om zich eronder te verstoppen kreeg de politie de taak om langs de route te staan. Bovendien reden motoragenten mee met de stoet van de deelnemers tot aan de douane met Melilla, aldus Nadorcity.

Het aantal daklozen in de omgeving van Melilla, die deze Spaanse stad willen bereiken, is niet bekend. Wel is bekend dat hun aantallen groeit, evenals de overlast die zij veroorzaken. Deze daklozen, vaak minderjarigen, bezetten openbare plaatsen en vervallen in drugsgebruik en criminaliteit wat Ait Nsar en Nador steeds onveiliger maakt.

Internationale vrachtwagenchauffeurs worden langs deze route aangevallen door deze wanhopige kinderen die onder de vrachtwagens proberen te komen in de hoop Melilla te bereiken. Deze pogingen gaan niet zonder gevaar voor zowel de chauffeur als de kinderen, met geregeld fatale afloop voor de kinderen.

 

Afgelopen zaterdag: Deelnemers Rally onderweg naar Melilla

 

Uit het archief: Een vrachtwagen wordt aangevallen door minderjarige dakloze migranten in Nador

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.