Marokko veroordeelt Riffijn voor betrokkenheid bij de volksbeweging

Foto uit het archief

De rechtbank in Al Hoceima heeft vandaag een Riffijn veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging.

Volgens de Marokkaanse rechter is de Riffijn schuldig bevonden aan ‘het beledigen van de repressietroepen en het plegen van geweld tegen hen met als gevolg verwondingen, gewapende ongehoorzaamheid door meerdere personen, gewapende samenscholing en zonder toestemming demonstreren op de openbare weg.’

De Riffijn werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een geldboete van 500 dirham, meldt het regimegezinde Dalil Rif.

De rechtbank heeft de uitspraak van twee andere Riffijnen uitgesteld. De eerste wordt vervolgd voor ‘het aanzetten tot misdrijven, het aanzetten tot ongehoorzaamheid en het oproepen tot deelname aan een ongeautoriseerde demonstratie’. De tweede persoon wordt vervolgd voor ‘oproepen tot demonstraties en aanzetten tot ongehoorzaamheid’.

De Marokkaanse repressie in de Riffijnse provincie is enorm toegenomen sinds het neerslaan van de Riffijnse volksbeweging in 2017. Rabat probeert sindsdien de inwoners van dit gebied te terroriseren met arrestaties, marteling en provocaties van duizenden extra troepen die naar het gebied zijn gehaald. Door de repressie en discriminatie hebben duizenden jongeren sinds 2017 het gebied ontvlucht, de meesten stapten in migratiebootjes richting Europa.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.