Marokko veroordeelt Riffijnse activist tot drie jaar gevangenis

De rechtbank van Nador heeft vandaag de activist Bachir Aroui veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een geldboete van 50.000 dirham.

De Riffijn werd vervolgd voor: ‘Opruiing tegen de territoriale integriteit van het Koninkrijk, aanzetten tot burgerlijke ongehoorzaamheid, aanzetten tot het plegen van een elektronisch misdrijf, het beledigen van organiserende instanties (o.a. koning), beledigen van ambtenaren in functie en dreiging met het plegen van een misdrijf’.

De zware aantijgingen zijn echter gefabriceerd en bedoelt om de Riffijnen het zwijgen op te leggen. Bachir Aroui spreekt zich geregeld uit tegen het racistisch beleid van Marokko in Arif. In Marokko is het dragen van een Riffijnse vlag of een ander Riffijns symbool genoeg om in de problemen te komen.

Voordat hij zich meldde bij de politie vertelde Bachir zijn vrienden dat hij al een tijd wordt lastig gevallen door de Marokkaanse autoriteiten en dat de Marokkaanse inlichtingendiensten hem willen dwingen te zwijgen of Arif te ontvluchten naar Europa.

Bronnen uit Nador hebben Arif News verteld dat een fascistische vereniging van Marokkaanse monarchisten de Riffijn had aangeklaagd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.