Marokko verplicht foto Mohamed VI in Riffijnse scholen

In een intern bericht van de provinciale vertegenwoordiger van het Marokkaans ministerie van Onderwijs in Al Hoceima, wordt de schooldirectie opgeroepen om de foto’s van Mohamed VI op te hangen in alle faciliteiten van de scholen met het verzoek om de foto een speciale plek toe te kennen in de klaslokalen.

In de brief die verstuurd is naar alle scholen in de gemilitariseerde Riffijnse provincie Al Hoceima, staat dat deze actie als doel heeft: ” De opwaardering en de verankering van nationale symbolen versterken opdoende zo te kunnen bijdragen aan de consolidatie van de trotse normen en waarden onder de wijze leiding van de geliefde leider van het land, waarvoor de burgers hun leven voor opofferen, Zijne Majesteit de Koning Mohamed VI Moge Allah hem zegevol maken, de beschermer van de stabiliteit van het land. Als leider der gelovigen zorgt deze positie bij zijn trouwe onderdanen een trots gevoel en dankbaarheid voor het feit dat hij een toevluchtsoord is voor alle Marokkanen in alle gebieden van ons dierbaar land”.

De brief wordt afgesloten met de herinnering dat de ontvanger de inhoud ervan dient te implementeren omwille van het patriottistisch effect op de schooljeugd.
De brief is ondertekend door de provinciale directeur Mohamed Chentouf op 6 februari 2019.

Toen Mohamed VI de troon besteeg in 1999, probeerde hij aan populariteit te winnen bij het volk, met name bij de Riffijnen die van oudsher een botsende relatie hebben met de Allawieten. DMohamed VI deed dat vooral door propaganda te spuien en het uitdelen van eigendommen van het volk aan specifieke figuren (taxivergunningen, percelen grond en stroken strand etc…).

In Arif was hij ondanks deze inspanningen amper populair en zijn imago kelderde naar een absoluut dieptepunt door de uitbraak van de Riffijnse Volksbeweging eind 2016. Deze ging gepaard met marteling, verkrachting en opsluiting van honderden Riffijnen, evenals de moord op Imad El Attabi en Abdelhafid Ahaddad in 2017 door de repressietroepen van de koning.

 

Foto van het document

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.