Marokko vervolgt Riffijn voor deelname aan volksbeweging 3 jaar geleden

De Riffijnse burger Ali El Moussaoui uit Ait Hdifa werd gisteren gearresteerd in Rincon voor het niet dragen van een mondkapje.

Vandaag werd hij overgedragen aan de Marokkaanse gendarme in Ait Hdifa waar hij verhoord werd over zijn deelname aan de Riffijnse volksbeweging drie jaar geleden. De Riffijn is in hechtenis geplaatst in afwachting van zijn zitting 18 augustus.

Het Marokkaanse openbaar ministerie vervolgt Ali El Moussaoui voor onder meer ‘het saboteren van voertuigen in groepsverband met gebruik van geweld, demonstreren zonder vergunning, het beledigen van en geweld gebruiken tegen ambtenaren in functie, het vernielen van eigendommen bedoeld voor algemeen nut en opzettelijk materiële schade toebrengen aan eigendommen van anderen’.

Riffijnse activisten die Arif News heeft gesproken zien de arrestatie en de gefabriceerde aantijgingen als chantage van het regime jegens de Riffijnen. ‘Het regime heeft te maken met een groeiende sociale onrust in heel het land en probeert met alle middelen de controle te behouden’, voegen ze aan toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.