Marokko verwacht dat inkomsten Riffijnse cannabis het totaal landbouwinkomen zal overtreffen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken onthulde de inhoud van de studie over ‘de ontwikkeling van cannabis in Marokko’. Dit gebeurde gisteren tijdens een besloten zitting voor de leden van de Commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

De officiële studie van het ministerie van Binnenlandse Zaken schatte het aantal ‘illegale cannabisboeren’ op ongeveer 400.000, wat overeenkomt met bijna 60.000 gezinnen. De studie zegt ook dat er een groot verschil is in het inkomensniveau volgens de kwaliteit van de bodem, de opbrengst van de plant en de beschikbare watervoorraden.

Het Marokkaanse regime wil met de legalisatie van de cannabisteelt miljarden verdienen in de Europese markt. Het onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf aan dat in de huidige wetgevingssituatie de prioritaire markten voor Marokkaanse medicinale cannabis Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn. Deze markt zal in 2028 een omvang hebben van 25 miljard dollar per jaar. Als de Franse en Italiaanse markt erbij worden geteld zal de waarde stijgen naar 42 miljard dollar, meldt Hespress.

Wat betreft het aandeel van het Allawitische koninkrijk op de Europese markten, presenteerde het ministerie van Binnenlandse Zaken twee hypothesen met betrekking tot de doelstellingen van de export van Riffijnse cannabis voor legaal gebruik in Europa tegen 2028:
– De eerste hypothese is laag en vertegenwoordigt 10 procent van de beoogde markt voor medicinale cannabis ($ 42 miljard), wat neerkomt op $ 4,2 miljard (+/- 45 miljard dirham) en een jaarlijks landbouwinkomen van ongeveer $ 420 miljoen vertegenwoordigt.

– De tweede hypothese is hoog en vertegenwoordigt 15 procent van de beoogde markt voor medicinale cannabis; Dit komt overeen met 6,3 miljard dollar (+/- 65 miljard dirham) en vertegenwoordigt een jaarlijks landbouwinkomen van ongeveer 630 miljoen dollar.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.