Marokko werkt investeringen in Arif tegen

De Riffijn Hassan Chamlali en zijn drie kinderen uit Denemarken besloten om een onderneming te beginnen in de buurt van Midar in de provincie Driouch.

De familie heeft na jarenlang sparen in Denemarken besloten om een kippenstal te bouwen in de geboortestreek van Hassan. Een onderneming die hard nodig is in de meest gemarginaliseerde provincie van Arif.

Maar de familie kwam al snel achter waarom investeerders Arif vermijden. De autoriteiten weigeren de familie een vergunning te geven ondanks dat dezelfde autoriteiten meerdere bezoeken hebben gebracht naar de kippenstal die aan alle eisen voldoet.

De familie werd van het kastje naar de muur gestuurd, de kinderen gaven de hoop op en zijn teruggekeerd naar Denemarken. De vader Hassan heeft tevergeefs verschillende ministeries bericht en meerdere malen Oujda en Rabat bezocht om met verschillende autoriteiten te spreken.

Hassan zegt in de video:” Wij weten dat het niks wordt maar de minister van Landbouw moet het duidelijk zeggen: dat er geen investeringen en werkgelegenheid mogen”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.