Marokko wil diaspora opleiden om de annexatie van W. Sahara te verdedigen

De ‘Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het Buitenland’ (CCME) kondigde de lancering aan van een project om de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland op te leiden om de zaak van de ‘Marokkaanse Sahara’ te bepleiten, met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met de Faculteit Juridische, Economische en Sociale Wetenschappen Agdal Rabat, op maandag 30 november.

Volgens de Marokkaanse raad zullen 2.000 Marokkaanse studenten, docenten, voorzitters van verenigingen en influencers op sociale media in het buitenland worden opgeleid.

De secretaris-generaal van CCME, Abdellah Boussouf, zegt dat deze Marokkanen de nodige argumenten zullen krijgen waarom de Sahara Marokkaans is, meldt Al3omk. Zij zullen ook informatie krijgen over de Marokkaanse investeringen in de Westelijke Sahara sinds de annexatie.

Abdellah Boussouf, die in Spanje beschuldigd wordt van spionage, benadrukte het belang van het project om de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland in staat te stellen de technieken van sociale media en websites te gebruiken, te volgen wat er wordt gepubliceerd, en om reacties en argumenten op te bouwen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.