Marokko zakt naar 84e plek in Digital Quality of Life index

Marokko is 14 plaatsen gezakt in het jaarlijkse mondiale onderzoek op het gebied van digitaal welbevinden, uitgevoerd door cybersecuritybedrijf Surfshark.

Het Allawitisch koninkrijk staat 84e in de index die 110 landen bevat. In Afrika staat Marokko zesde, achter Zambia (68e), Mauritius (74e), Kenia (79e), Tunesië (80e) en Nigeria (82e).

Het DQL-onderzoek omvat 90% van de wereldbevolking en baseert zich op vijf pijlers van digitaal welbevinden. Marokko scoorde als volgt: Internetkwaliteit (49e), internetbetaalbaarheid (70e), digitale infrastructuur (83e), digitale veiligheid (87e) en digitale overheidsdiensten (91e).

Dit jaar liggen zes van de tien landen met de hoogste scores in Europa, waarmee de trend van vorig jaar wordt gevolgd. Denemarken staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in de DQL en wordt op de voet gevolgd door Zuid-Korea. Finland staat op de derde plaats, terwijl Israël en de V.S. de top vijf compleet maken. Nederland verloor vijf plekken en ging van plaats zes naar plaats elf.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.