Marokko zet racistische terroristen in tegen Zefzafi en andere Riffijnse activisten!

Het Marokkaanse regime heeft officieel nog steeds niet gereageerd op het besluit van Nasser Zefzafi en andere Riffijnse activisten afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit.

Achter de schermen is het regime echter niet stil gebleven. Duizenden trollen zijn actief op social media om niet alleen het besluit van de Riffijnse activisten aan te vallen en te bagatelliseren, maar ook het hele Riffijnse volk te demoniseren.

Naast het trollenleger heeft Marokko ook bekende figuren ingezet om de Riffijnse activisten aan te vallen. Een van deze figuren is de racistische terrorist Mohamed El Fizazi die de Riffijnse activisten bastaards noemde omdat ze afstand deden van de Marokkaanse nationaliteit.

Mohamed El Fizazi werd in 2003 opgepakt en veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de aanslag datzelfde jaar in Casablanca. Na marteling, verkrachting en acht jaar cel kwam hij in 2011 vrij door een koninklijke gratie. Sindsdien is El Fizazi een felle monarchist en nationalist. De koning Mohamed VI bezocht hem na zijn vrijlating een keer in de moskee waar hij preekte.

El Fizazi heeft meerdere racistische uitspraken gedaan jegens de Imazighen, met name de Riffijnen. Hij beschuldigde de Riffijnen onder meer van verraad en nu noemt hij de Riffijnse activisten bastaards. Ironisch want de vader van Mohamd El Fizazi heeft hem verstoten na zijn arrestatie in 2003.

Mohamed El Fizazi is na zijn vrijlating meerdere malen verdacht van haram relaties met jonge vrouwen. In 2017 werd hij door de politie van Tanger ondervraagd over zijn relatie met een 19-jarige vrouw.

Tijdens de onderhandelingen tussen het regime en Nasser Zefzafi heeft een van de onderhandelaars de Riffijnse gevangene verteld dat ook Mohamed El Fizazi in de Oukkacha-gevangenis zat en dat hij uiteindelijk eruit kwam met twee koffers vol geld nadat hij instemde met de eisen van het regime!

Een andere terrorist die Marokko heeft ingezet tegen de Riffijnse activisten is Hassan Ali El Kattani. Ook hij kreeg 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslag in Casablanca. El Kattani werd uiteindelijk vrijgelaten na negen jaar gevangenis.

El Kattani voert sindsdien een heilige oorlog tegen de Imazighen, die hij ”barbaren” noemt, hun taal en identiteit. 1 van de uitspraken van El Kattani is dat het Arabisch een heilige taal is en dat wie een andere taal spreekt in de moskee eruit moet worden gezet.

Hassan Ali El Kattani beschuldigde de Riffijnse activisten die afstand deden van de Marokkaanse nationaliteit van verraad. Een beschuldiging die El Kattani vaker gebruikt tegen de Imazighen die opkomen voor hun taal en rechten.

Lees ook:

Extremist El Kattani tegen gelijke rechten voor Tamazight

Nasser Zefzafi weigerde Mohamed 6 te smeken en de laatste werd boos!

Nasser Zefzafi doet afstand van de Marokkaanse nationaliteit!