Marokko ziet inkomsten uit toerisme dalen met ruim 11 miljard dirham

Deze week is het ministerie van Economische Zaken, Financiën en Administratieve hervorming met een rapport naar buiten gekomen over de prestaties van het toerismesector.

De inkomsten uit toerisme in Marokko zijn in de eerste zes maanden van dit jaar met 33.2% gedaald, wat neerkomt op een verlies van 11,1 miljard dirham (ruim 1 miljard euro).

Het aantal aankomsten van toeristen in Marokko daalde eind juni 2020 met 63%, terwijl het aantal overnachtingen in geclassificeerde logiesverstrekkende bedrijven met 59% daalde. In de maand juni bedroeg het aantal overnachtingen 68.199, een daling van 97% vergeleken met vorig jaar, aldus het rapport.

Het ministerie verwacht dat de toerismesector in Marokko de helft van het aantal banen zal verliezen dit jaar, wat neerkomt op ongeveer 250 duizend banen. De toerismesector is essentieel voor de Marokkaanse economie en draagt ​ zo’n 10% bij aan het bbp van het land.

Het rapport verwacht dat het aantal toeristen aankomsten met 69 procent zal afnemen, terwijl de instroom van buitenlandse valuta met 60 procent zal dalen, meldt het regimegezinde Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.