Mauritaniër probeert zelfmoord te plegen nadat hij erachter kwam geen Arabier te zijn

Een Mauritaniër van rond de dertig jaar probeerde gisteren zichzelf op te hangen in de hoofdstad Nouakchott. De man kwam tot deze daad nadat hij een DNA-test liet doen waaruit bleek dat hij geen Arabier is, liet de politie weten.

Familieleden van de man zeiden tegen de Mauritaanse nieuwssite Rimale dat hij de laatste tijd sterke twijfels had over de oorsprong van zijn familie, waarna hij besloot een DNA-test te doen.

Het resultaat van de test was vernietigend voor de man die zichzelf dagenlang opsloot en depressief werd. De Mauritaniër stelde zijn vader verantwoordelijk voor de vervalsing van de geschiedenis en het achterhouden van de waarheid.

Dezelfde nieuwssite voegt eraan toe dat de vader de informatie achterhield met een ‘juiste intentie’ en om zijn zoon ‘een schok te besparen’.

Een familielid vertelde Rimale dat de dertiger superioriteitsgevoelens had en dat hij racistische opmerkingen maakte over Imazighen en andere Afrikanen. De man zou onder meer het volgende hebben gezegd: ”Hoe kunnen Berbers en negers zichzelf tolereren en hoe mensen naar hen kijken, en hoe ze hun vreemde gebrabbel (taal) schaamteloos spreken waar mensen bij zijn?”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.