Medi 1 TV verbiedt Riffijnse journalist over Arif Republiek te praten

De Marokkaanse televisiezender Medi 1 TV, gecontroleerd door Mohamed 6 en zijn regime, had de Riffijnse journalist Ahmed Younes uitgenodigd om over de slag om Anoual te praten.

Vandaag meldt de Riffijnse journalist dat Medi 1 TV hem vertelde dat hij over Anoual mocht praten zonder Arif Republiek te noemen. Ahmed Younes willen vervolgede met ‘volgens mij willen ze dat ik over onzin praat en vervolgens ”leve de koning” roep’. De Riffijn heeft om deze reden de uitnodiging van Medi 1 TV geweigerd.

De censuur en de vervalsing van de geschiedenis is niet nieuw maar wordt de laatste jaren geïntensiveerd. Het Marokkaanse regime wil de Riffijnen en hun identiteit zo snel mogelijk uitroeien en Arif Marokkaniseren en Arabiseren.

Hespress, de spreekbuis van het regime, publiceerde in de afgelopen periode meerdere artikels die oproepen om de Riffijnse bevrijdingsoorlog te vervalsen. Volgens hen moet die oorlog vermarokkaniseert worden en het bestaan van Arif Republiek ontkent worden.

Marokko gebruikt ook lokale handlangers om de Riffijnse geschiedenis en symbolen aan te vallen. Een van deze figuren is een alcoholist genaamd Khalid Ameza die bij elke herdenking van Anoual de Riffijnse leider Abdelkrim El Khattabi aanvalt en verdeeldheid probeert te zaaien onder de Riffijnen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.