Media: adviseur Mohamed VI condoleert Israëlische partijleider

De Marokkaanse krant Assabah meldt dat een adviseur van de Allawiet Mohamed VI een Israëlische partijleider heeft gecondoleerd na het overlijden van twee van zijn familieleden aan het coronavirus in Marokko. Het gaat om Amir Peretz, leider van de Israëlische Arbeidspartij die minister van Defensie was tussen 2006 en 2007.

Volgens de krant, die zich baseert op de Israëlische televisie, gaat het om Ari Peretz en zijn moeder die in het ziekenhuis in Marokko overleden nadat ze besmet raakten met het coronavirus.

Een onbekend aantal Marokkaanse joden raakte besmet met het virus tijdens een bruiloft drie weken geleden, melden zowel Israëlische als Marokkaanse media.

Assabah meldt dat Amir Peretz eerder zei dat hij dr. Yael Habib had gebeld, die op zijn beurt een ziekenhuis in Casablanca belde en het niveau van de zorg volgde. Yael Habib zou Amir Peretz verteld hebben dat zijn familielid de beste behandeling kreeg maar dat hij in kritieke toestand verkeerde. ‘Amir Peretz voegde aan toe dat de adviseur van de Allawiet Mohamed VI hem heeft gebeld om hem te condoleren en het verdriet te delen’, aldus de krant.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.