Media bericht over bezoek Netanyahu aan Rabat om W. Sahara

Verschillende nationale en internationale reguliere media hebben de afgelopen dagen bericht over een vermoedelijk bezoek van Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Rabat.
Het bezoek zal volgens verschillende bronnen plaats vinden in maart dit jaar. Benjamin Netanyahu zal volgens de bronnen bemiddelen tussen het Marokkaanse regime en John Bolton, de Nationaal Veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump.

In ruil voor deze bemiddeling zal Rabat vermoedelijk diensten bieden aan Israël vanuit de positie van de Allawiet Mohamed 6 als voorzitter van de Al Quds Comité.

Het nieuws over het bezoek van Netanyahu is gemeld door o.a. de Franstalige LeDesk , de pan-Arabische Ousboue Sahafi van de racist Mustapha El Alaoui en de Arabischtalige RaiAlyaoum van de bekende Palestijnse pan-Arabist Abdel Bari Atwan. Ook Le Monde Juif berichtte hierover met een foto van Benjamin Netanyahu en de Allawiet Mohamed 6.

Het regime in Rabat lijkt wanhopig te zijn na de vele klappen die het heeft gehad in het dossier van de Westelijke Sahara, lees hier meer over: Rabat krijgt tegenslag na tegenslag inzake W. Sahara

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.