Media: Marokkaanse handballers vluchten in Griekenland

Eind vorige maand werden de ‘Meditarranean Beach Games’ gehouden in Griekenland. Het Marokkaanse nationale team Beach Handball eindigde als vierde in het toernooi nadat ze hun laatste wedstrijd met 1-5 verloren van Frankrijk.

Verschillende Marokkaanse media, waaronder Elbotola, melden dat bij de terugkeer twee spelers wisten te vluchten. De twee  kregen in de luchthaven hun paspoorten terug om in te checken. Zij hebben deze kans echter gegrepen om de Marokkaanse delegatie van zich af te schudden en spoorloos te verdwijnen.

De twee spelers kiezen hiermee voor een illegaal verblijf in Europa boven de terugkeer naar Marokko. Het is niet de eerste keer dat Marokkaanse atleten vluchten in het buitenland. Dit fenomeen lijkt zelfs over te waaien naar imams die het regime stuurt naar Europa. Afgelopen juni werd bericht over ”het verdwijnen” van twee imams in Nederland.

Yabiladi meldt dat een bron van de Marokkaanse Voetbalbond ontkent heeft dat de spelers zijn gevlucht. Opvallend is dat de bron vervolgt met ”het Marokkaanse elftal voor strandvoetbal heeft niet eens deelgenomen aan dit toernooi”. De Marokkaanse voetbalbond is waarschijnlijk verkeerd geïnformeerd aangezien de bron het over strandvoetbal heeft terwijl het over Beach Handball gaat.