Medisch personeel ziekenpost Imzouren: ‘We hebben tekort aan alles’

Na aanleiding van de stijging van het aantal doden in de ziekenpost van Imzouren en omdat een officieel antwoord uitblijft, heeft het medisch personeel een brief opgesteld om het publiek duidelijkheid te scheppen over de situatie binnen de ziekenpost.

Arif News beschikt over een kopie van de brief en heeft het samengevat en vertaald:

‘- Het ziekenhuis in de stad Al Hoceima heeft een tekort aan zuurstofflessen en brancardiers, waardoor het moeilijk is om (corona)patiënten te verplaatsen van de Intensive Care naar de radiologie afdeling.
– De ziekenpost van Imzouren heeft moeite met het ontvangen van coronapatiënten, het medisch personeel vraagt een werkgroep of afdeling in het leven te roepen die deze taak op zich neemt.
– Het ontbreekt de ziekenpost aan een medewerker die de administratie op zich neemt, waardoor de arts genoodzaakt is die taak op zich te nemen, terwijl de ziekenpost tekort heeft aan medisch personeel.
– De ziekenpost beschikt over slechts 1 brancardier die verantwoordelijk is voor de verplaatsing van alle patiënten. Dit zorgt voor vertragingen waardoor implicaties optreden. De brancardier werkt zeven dagen per week.
– De ziekenpost telt slechts 1 arts, drie verplegers in de Intensive Care en drie verplegers in de ‘koelafdeling’ (mortuarium?).
– Als de situatie van een patiënt de ingreep van een medisch expert vergt dan wordt gebeld met het ziekenhuis van de stad Al Hoceima. Dit ziekenhuis zelf lijdt aan een tekort aan het aantal gespecialiseerde artsen.
– Structurele afwezigheid in of tekort aan bepaalde vitale apparatuur. Als voorbeeld: storingen in de apparatuur die de bloeddruk meten, de afwezigheid van tests om suikergehalte te meten. Dit terwijl de meeste kritieke gevallen lijden aan chronische ziekten, met name diabetes, en als er geen gecontroleerde monitoring is, verhoogt het de kans op overlijden door corona.’

De brief noemt ook twee oorzaken die als hoofdzakelijk worden gezien voor de stijging van het aantal doden:
‘- De afwezigheid van stagiaires en hulpverplegers. Deze groep dient de coronapatiënten die zich in hun huizen bevinden bij te staan. Deze verplegers dienen de patiënten bij te staan in het geven van eten, brengen naar de toilet, etc omdat de lichamen van deze groep patiënten uitgeput zijn door het virus.
– Slechte gezondheidszorg en de verslechtering van de epidemiologische situatie, leidden tot de groei van kinderachtige geruchten zoals het opzettelijk doden van patiënten door gezondheidswerkers, terwijl er niet genoeg personeel is om te spreken over verwaarlozing.’

Het medisch personeel sluit de brief af met: Deze zaken leiden tot de terughoudendheid van patiënten om naar het ziekenhuis te gaan, tot ze een kritiek punt bereiken en zich aan de rand van de dood bevinden… zo erg dat artsen weten dat het lot van deze mensen de dood zal zijn. Daarom moeten inspanningen worden gecombineerd om de opvang van patiënten te verbeteren en te stoppen met deze geruchten die bijdragen aan de dood van meer mensen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.