Medisch specialist: Rihab Raji heeft goedaardige bottumor

Gisteren is veel gezegd over Rihab Raji uit Al Hoceima en haar ziekte. Het begon nadat lokale media meldde dat Rihab geen kanker had. Arif News had op Facebook de lezers opgeroepen om tijdelijk te stoppen met donaties tot er meer duidelijkheid was.

Een Riffijnse medisch specialist uit Nederland heeft naar het document (foto1) gekeken en stuurde Arif News het volgende: ”Een chrondroblastoom is wel degelijk kanker, maar goedaardig. Over het algemeen kent het een goede prognose, maar moet wel chirurgisch verwijderd worden omdat het veel klachten geeft.

De tumor wordt verwijderd, maar dan neem je ook een stuk bot mee, wat je nodig hebt.  Daarom moet iemand vaak een bottransplantatie krijgen. Over het algemeen uit eigen lichaam.

Professor Daoudi zegt ook dat deze tumor geopereerd moet worden, maar dat er geen bot-bank (als in bloedbank) in Marokko is. Dus moet Rihab uitwijken naar een ander land.”

De medisch specialist raadt aan om Rihab in Europa te laten opereren en voegt eraan toe dat ze financiële hulp verdient.

Rihab Raji kwam gisteren op een livestream waarin zij uitgebreid uitleg geeft. Ze sprak ook over het bericht van het ministerie van Gezondheid waarin de laatste verklaarde voor de operatie te zorgen. Rihab zegt dat ze dat niet wil omdat ze gestuurd wordt naar het ziekenhuis in Oujda waar zo’n operatie nooit plaats heeft gevonden.

Rihab bedankt iedereen die zich inzet voor haar en vraagt iedereen om haar niet te misbruiken om persoonlijke vetes uit te vechten.

 

(foto1)

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.