Meer Marokkaanse troepen arriveren in Al Hoceima

Vandaag hebben meerdere mensen een konvooi van het Marokkaanse leger de stad Al Hoceima zien binnentreden via de Boujibar weg.
Het konvooi bestond uit onder meer militaire vrachtwagens, artillerie-stukken en bussen vol soldaten. Het konvooi werd geëscorteerd door motoragenten. Er werd ook een Marokkaanse oorlogsschip gespot voor de kust van Al Hoceima.

Het zijn niet de eerste Marokkaanse militairen die deze week arriveren in de provincie Al Hoceima die sinds 1959 een militair gebied is. Vijf dagen geleden arriveerde ook al een Marokkaanse legereenheid in de stad. Er werd toen gezegd dat deze eenheid ter bescherming was van de Marokkaanse koning die op bezoek is in het gebied.

Verschillende Europese Riffijnen, die hun vakantie doorbrengen in het gebied, lieten Arif News weten dat ze zich onveilig voelen door de legerkonvooien en de aanwezigheid van enorme aantallen agenten en andere repressietroepen.

De entourage van Mohamed VI heeft ook ervoor gezorgd dat het verkeer in de stad blokkeert. Toeristen en bezoekers worden uit de stad verjaagd omdat de hotels weigeren hun verblijf te verlangen. De hotels zijn verplicht een bepaald aantal kamers beschikbaar te stellen voor de entourage van Mohamed VI. Het gaat dan vooral om hoge ambtenaren en officieren. Hulptroepen en de kleinere pionnen worden volgepropt in scholen en andere overheidsgebouwen.

 

Dit is hoe zo’n legerkonvooi eruit ziet. Deze videobeelden zijn niet van dit jaar!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.