Meer repressietroepen arriveren in Arif 24 uur voor de uitspraak tegen Oukkacha-gevangenen

Afgelopen nacht arriveerde een groot Marokkaanse repressiemacht in de Riffijnse provincie Al Hoceima dat al een grote aanwezigheid van de repressietroepen  kende. Ooggetuigen vanuit Ait Bouayach en Imzouren hebben de berichten die op social media circuleren bevestigd.

Volgens een Europese Riffijn die zich op dit moment in Ait Bouayach bevindt om zijn ouders te bezoeken is de aanwezigheid van de Marokkaanse politie duidelijk verhoogd op straat. De Riffijn zegt ook dat de provocaties van de Marokkaanse politie jegens de lokale bevolking toegenomen is.

Morgen vindt naar alle waarschijnlijkheid de laatste zitting plaats van de prominente activisten van de Riffijnse volksbeweging in de rechtbank van tweede aanleg in Casablanca. De uitspraak die morgen wordt verwacht zal waarschijnlijk niet veel afwijken van de vonnissen van de rechtbank van eerste aanleg.

Marokko versterkt zijn repressietroepen in de Riffijnse gebieden om eventuele protesten na de bekendmaking van de uitspraak tijdig in de kiem te smoren. Na de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg in juni 2018 tegen Nasser Zefzafi en zijn mede-activisten gingen duizenden Riffijnen de straat op in Arif. Marokko antwoordde met buitensporig geweld en de arrestatie van een paar honderd Riffijnen waaronder kinderen, tientallen hiervan werden veroordeeld.

 

Lees ook: 25 Europarlementariërs eisen onmiddelijke vrijlating Riffijnse politieke gevangenen

Zie ook de video: Militaire voertuigen rijden door Ait Bouayach richting Al Hoceima