Meisje (13) verkracht en gemarteld door familie, video gaat viraal

Een jong meisje uit Fes heeft een video opgenomen waarin ze haar schokkende verhaal vertelt. Het meisje zegt dat ze regelmatig werd verkracht door haar oom.

Toen haar oma erachter kwam heeft ze haar gefolterd met onder meer een nijptang. De oma dreigde het meisje haar tong eraf te hakken als ze andere mensen verteld over haar verkrachting.

Het meisje zegt dat ze daarna verkracht werd door een buurjongen. Deze dader werd wel vervolgd en kreeg 1 jaar gevangenisstraf. Haar oom en oma werden echter vrijgesproken.

Het meisje zegt in de video dat ze niet weet hoe om te gaan met sociale media en dat iemand uit Casablanca haar hielp om de video te publiceren. Het meisje beschuldigt ook haar familie dat ze de oorzaak zijn van de dood van haar moeder en zegt huilend ‘ik kan mezelf niet verdedigen. Als ik een moeder had dan had ze me verdedigd, maar ik heb geen moeder, ik heb alleen Allah’. De video gaat sinds gisteren viraal op sociale media. Ook nieuwssites, waaronder Achkayen, hebben erover bericht.

De politie van Fes hebben vandaag gereageerd. Howiyapress zegt dat de politie bekend maakte de zaak in januari vorig jaar te hebben behandeld.

Verkrachting en seksueel misbruik van jongens en meisjes in Marokko is een groeiend probleem. Deze week werd ook bekend dat een 13-jarig meisje uit Guercif zwanger raakte nadat ze maandenlang seksueel misbruikt werd door haar buurman.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.