Melilla bekritiseert Marokko voor verwarlozing gestrande burgers!

De autonome regering van de stad Melilla heeft gezegd dat Marokko 350 gestrande Marokkanen in Melilla verwaarloost. Mohamed Mohend, minister van Economie, Sociale en Gezondheidszaken van de autonome regering, zei dat alle landen hun gestrande burgers repatriëren en riep Marokko op om hetzelfde te doen.

Mohamed Mohand zei dat de regering van Melilla de gestrande Marokkanen zal blijven helpen met voedsel en onderdak totdat ze naar huis kunnen. Hij gaf aan dat ‘het leven al moeilijk genoeg is voor iemand die ver weg is van zijn huis en gezin, die bovendien zich verlaten voelt door zijn regering’, aldus Eldiario.

De gestrande Marokkanen in Melilla hebben tevergeefs verschillende video’s opgenomen waarin zij de Allawiet Mohamed VI smeekten om ze te repatriëren.

Melilla is niet de enige die Marokko bekritiseert voor het verwaarlozen van gestrande burgers. De Verenigde Arabische Emiraten heeft eerder alle landen die hun gestrande burgers in VAE verwaarlozen gewaarschuwd. VAE zei de verdragen betreft de werving van arbeiders met deze landen te herzien. VAE heeft aangekondigd haar eigen vliegtuigen te gaan inzetten om de burgers die in de steek zijn gelaten door hun landen te repatriëren.

Gestrande Marokkanen in verschillende landen klagen dat ze in de steek zijn gelaten door Rabat. Afgelopen donderdag probeerde een gestrande Marokkaanse zelfmoord te plegen voor het gebouw van de Marokkaanse ambassade in Egypte. In Turkije heeft een gestrande Marokkaan de Hubert Lyautey vlag in brand gestoken als protest tegen het regime, de burger zei dat hij niks meer te maken wil hebben met het regime van de Allawieten. De laatste werd aangevallen door de Marokkaanse media en monarchisten. Een van de Marokkaanse monarchisten, wonend in België, riep tijdens een live stream op om de tong en de handen van de gestrande Marokkaan af te hakken.