Menara-project: School en voetbalveld in de rivieren van Al Hoceima

Vorige week zijn zeven doden gevallen en verschillende mensen gewond geraakt in de provincie Taroudent nadat een voetbalveld, dat gebouwd werd in een rivier, overstroomde en verschillende toeschouwers meesleurde.

Na deze tragedie publiceerden activisten en lokale media in de provincie Al Hoceima foto’s van een voetbalveld en een school die gebouwd worden in de rivieren van de provincie. De twee projecten blijken deel uit te maken van het Menara-project.

Het gaat om een voetbalveld in de rivier Noukour bij het dorp Rabae n Taourirt in Ait Aros. De school wordt gebouwd in een rivier in Ayyanen in de buurt van Issouiqen.

Het Menara-project (Al Hoceima, Menarat Almotawwasit / Al Hoceima, de vuurtoren van de De Mediterranee) werd in 2015 met veel bombarie gelanceerd door Mohamed VI. Het project zou klaar zijn binnen vier jaar.

Het project raakte, na de propaganda, echter uit beeld en de inwoners zagen er niks van terug in de realiteit. Na de uitbraak van de Riffijnse volksbeweging gaf het regime toe dat er ”ongeregeldheden” waren in het uitvoeren van het project. Rabat begon toen intensief delen van het project uit te voeren in de hoop de wind uit de zeilen van de Riffijnse volksbeweging te nemen.