Mensenrechtenorganisatie roept de staat op verkrachters te berechten

De Menara afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten heeft opgeroepen een onderzoek te starten naar de zelfmoord van een minderjarig meisje, ”dat slachtoffer was van verkrachting en een onrechtvaardige vonnis”, aldus Hespress.

De vereniging zegt verbaasd te zijn over de vrijspraak die de verkrachters van Nassima Elhor kregen. Het slachtoffer, toen nog 15 jaar jong, werd op 21 januari 2016 ontvoerd door vier mannen tussen de 20 en 23 jaar, in het huis van een van de daders werd zij door alle vier verkracht.

De familie van het slachtoffer heeft toen een aanklacht ingediend, de daders werden op 21/04/2016 vrij gesproken door de rechtbank in Marrakech.

Na de vrijspraak heeft het meisje verschillende keren zelfmoord proberen te plegen. De eerste poging was op 22/06/2016, het meisje sprong van het dak van het tehuis waarin zij woonde. Een paar dagen later probeerde ze weer zelfmoord te plegen door een giftige stof in te nemen, ze werd gered omdat ze snel naar het ziekenhuis werd gebracht.

Op 23 mei 2017 hing het slachtoffer zich op in haar ouderlijk huis in Sidi Youssef Ben Ali in Marrakech.

 

Nassima Elhor is niet de enige zaak. In 2016 stak de 17-jarige Khadija Souidi zichzelf in brand, nadat ze een jaar daarvoor verkracht werd door acht personen. Slechts een van hen is berecht en bracht een paar maanden door in de gevangenis. De verkrachters filmden Khadija tijdens de verkrachting, ze dreigden haar de video te openbaren. Op 29 juli 2016 kon het slachtoffer het niet meer aan en besloot zichzelf in brand te steken in Ben Jrir. Zij werd opgenomen in het Ibn Tofeil ziekenhuis in Marrakech, waar ze kort daarna overleed.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.