Merendeel medewerkers Radisson Blu Resort Al Hoceima van buiten Arif

Het Radisson Blu Resort Al Hoceima in Sfiha ging deze zomer open voor klanten. Een overnachting in het hotel overschreed de 500 euro.

Een deel van de lokale bevolking had de opening van het hotel verwelkomd in de hoop dat het banen zou creëren voor de lokale jeugd. De hoop ging echter in rook op toen duidelijk werd dat het hotel de overgrote meerderheid van het personeel van buiten Arif haalde. Op enkele simpele banen na, die aan de lokale Riffijnen werden overgelaten.

Deze medewerkers worden ook niet maandelijks betaald, schrijft Altpresse. De directie van het hotel zou haar medewerkers om de twee maanden betalen. Radisson Blu Resort ontsloeg sinds september ook een deel van de medewerkers, zoals beveiligers, restaurantpersoneel en tuiniers.

Dezelfde nieuwssite herinnert de gebeurtenissen tijdens de Riffijnse volksbeweging. Tijdens de protesten kwamen bedrijven van buiten Arif naar het gebied om werkgelegenheid te creëren voor de jeugd. Na het neerslaan van de volksbeweging werden deze jongeren ontslagen.

De grond waarop het resort is gebouwd was een bos in het collectief eigendom van de lokale inwoners. Marokko onteigende de autochtone bevolking ondanks de protesten, waarna het geschonken werd aan buitenlandse investeerders. Naast het verliezen van hun grond verloren de lokale boeren ook het bos (zie foto) dat de verzilting van hun landbouwgrond tegenhield.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.