Mexicaanse universiteit geeft introductiecursus over Riffijnse Imazighen

De Nationale Autonome Universiteit van Mexico biedt geïnteresseerden een cursus over taal, geschiedenis en antropologie van de Riffijnse Imazighen, schrijft Arrif Daily.

De cursus duurt 21 uur en is verdeeld over acht online sessies via Zoom. De cursus legt het mozaïek van culturen die Arif hebben bewoond uit door middel van een combinatie van poëtische en literaire teksten en moderne historische en etnografische documenten.

De studenten kunnen ook vertrouwd raken met de klanken, woorden en eigenaardige syntaxis van het Riffijns. Door middel van een vermakelijke literaire workshop dat gebaseerd is op een academische methodologie en op een inleidende manier.

De deelnemers zullen onder meer luisteren naar gedichten en verhalen van de Amazigh dichter en verhalenverteller Ouajd Karkar. Evenals de ervaring en het academisch werk van de deskundige antropoloog Dr. Azul Ramírez.

De cursus bespreekt ook het werk van de meest relevante geleerden over het onderwerp. Zoals David Montgomery Hart en Ernest Gellner. Evenals de boeken van de schrijver Mohamed Choukri en de gedichten van Fadma El Ouariachi.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.