Migratiebestrijding beïnvloedt ook drugsmarkt

De Marokkaanse autoriteiten hebben onlangs de toezicht op bootjes die migranten en drugs naar Europa vervoeren verscherpt. Rabat is tot deze stap gekomen na tientallen miljoenen euro’s aan subsidies te hebben ontvangen van de EU.

Drugsbarons die onder toezicht van de Marokkaanse autoriteiten werkten hebben onlangs te horen gekregen dat zij de autoriteiten en de marine niet meer kunnen omkopen voor een veilige doorgang van hun hasj. De drugsbarons werd verteld dat zij mogen riskeren met hun smokkelwaar, maar dat de marine zal ingrijpen mochten zij een patrouille tegenkomen.

”Deze stap is noodzakelijk omdat Rabat onder druk is van de EU”, kregen de drugsbarons te horen. Die beloofd werden dat de controle vanaf februari volgend jaar weer zal verslappen.
De bron die tegen Arif News sprak zei dat verschillende drugsbarons uit Europa zich al weken bevinden in Tanger, om bij de eerste kans hun ladingen hasj de zee te laten oversteken.

De verscherpte controle zal geen direct effect hebben op de hasjprijs in Nederland. Hier wordt dure hasj verkocht dat in verborgen ruimtes in auto’s wordt gesmokkeld. De hasj die in de speedboten wordt gesmokkeld is de goedkope soort die vooral in Frankrijk wordt geconsumeerd. Dezelfde bron heeft tegen Arif News verteld dat het aanbod al schaarser wordt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.