Minderjarige Marokkaanse atleten vluchten in Slowakije

Foto uit het archief

Zes leden van het Marokkaans team dat naar Slowakije vloog voor deelname aan het wereldkampioenschap veldlopen voor scholen 2022 zijn gevlucht.

De zes minderjarige leerlingen, onder wie een meisje, zijn maandag gevlucht uit het hotel waar de Marokkaanse delegatie verblijft.

De zes minderjarigen verkiezen illegaliteit in Europa boven de terugkeer naar het Allawitisch Koninkrijk.
Een officiële bron van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs bevestigde het bericht. De ambtenaar zei tegen de spreekbuis van het regime Hespress dat ‘het ministerie met spijt het nieuws ontving van de verdwijning van de minderjarigen in Slowakije’.

”De ambtenaar vraagt zich af wat de minderjarigen heeft gemotiveerd om zo’n stap te nemen terwijl er voor ze wordt gezorgd in Marokko. Evenals hun accommodatie in de beste hotels plus de privileges die ze krijgen”, schrijft de spreekbuis Hespress.

Volgens de ambtenaar is dit falen vooral de verantwoordelijkheid van de gezinnen en vroeg zich af wat de rol is van gezinnen in het in de gaten houden van hun kinderen en ze ervan bewust te maken dat immigratie naar Europa geen oplossing is.

Het is niet de eerste keer dat Marokkaanse atleten vluchten na aankomst in een Europees land. Vorig jaar vluchtten twee Marokkaanse worstelaars na aankomst in Servië waar ze het Allawitisch Koninkrijk zouden vertegenwoordigen op het WK Worstelen U23.

Twee maanden daarvoor vluchtten drie spelers van het Marokkaanse nationale volleybalteam onder 21 na aankomst in Italië.

In april 2021 verdwenen twee Marokkaanse boksers na aankomst in Polen om deel te nemen aan de AIBA Jeugd Wereldkampioenschappen Boksen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.