Minister Bourita tegen Israëlische media: machtscentra steunen het besluit van M6

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita gaf een interview aan het officiële Israëlische Kan-kanaal en zei dat de normalisatie van de banden tussen Israël en Marokko een belangrijke ontwikkeling vertegenwoordigt die wordt ondersteund door alle belangrijke machtscentra in Marokko en de weg vrijmaakt voor samenwerking en partnerschappen.

Nasser Bourita zei dat de betrekkingen met Israël het volgende inhoudt: Rechtstreekse vluchten, diplomatieke relaties en samenwerking in verschillende zaken.

De minister beschouwde het besluit van de leider der gelovigen Mohamed 6 als een soeverein besluit op basis van de aard van de betrekkingen tussen Marokko en de Joden in het algemeen, en tussen Marokko en Israël in het bijzonder. Bourita benadrukte ook de speciale banden tussen de voorzitter van Al-Quds Committee, Mohamed VI, en de Marokkaanse Joden in het bijzonder, en voegde eraan toe: ”We hebben gezien hoe de mensen in Israël het besluit van Mohamed 6 vierden, omdat er ongeëvenaarde menselijke banden bestaan die je nergens vindt”.

Nasser Bourita vertelde de Israëlische correspondent dat Marokko sinds de jaren zeventig betrekkingen heeft met Israël, eraan toevoegend dat het aangaan van volledige diplomatieke betrekkingen met Israël zou bijdragen aan vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten.

De Marokkaanse minister zei ook dat hij een bezoek aan Israël niet uitsluit en dat alles mogelijk is, meldt Hespress.