Minister: critici hebben geen plek in Marokko en ”burgers” moeten ze heropvoeden!

Abdelaziz Akhennouch een van de trouwste vrienden van Mohamed 6 is naast zakenman ook leider van de politieke partij ‘Rassemblement National des Indépendants’ (RNI) en minister van Landbouw en Visserij Hij zei in een toespraak in Italië dat critici geen plek hebben in Marokko. De minister deed ook een oproep aan de Marokkanen om deze critici ”heroptevoeden” zodat ze allemaal een eenheid vormen achter de Marokkaanse koning. Volgens activisten is dat een duidelijke boodschap van het regime aan de monarchisten en fascisten om de critici te terroriseren.

Abdelzaziz Akhennouch zei dat hij trots is dat er ruim 600.000 Marokkanen in Italië wonen en riep hen op om Marokko (het regime) te verdedigen.

Burgers, zowel in het binnen- als het buitenland, durven steeds meer mensen kritiek te uiten op de koning Mohamed 6 aan wie de grondwet alle macht geeft. In het binnenland probeert het regime deze geluiden te onderdrukken met arrestaties en gevangenisstraffen, in het buitenland maken de Marokkaanse ambassades gebruik van groepen monarchisten en fascisten om deze kritische geluiden te terroriseren.

[teruggehaald na database crash]

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.