Minister en prominent moslimfiguur reageert op video met jonge vrouw

De Marokkaanse minister van Arbeid en Beroepsintegratie en prominent figuur binnen de Islamistische partij ‘PJD’ en de islamitische organisatie “Tawheed wa Islah” heeft gereageerd op de video waarop hij te zien is samen met een jonge dame.

Volgens de minister Mohamed Yatim gaat het om zijn verloofde. Zijn partij, vakbond en organisatie zouden er van weten volgens hem. De minister ontkent dat zij samen naar Parijs zijn gevlogen. Mohamed Yatim beweert dat hij op werkbezoek was in Parijs en dat zijn ‘verloofde’ een goedkope vlucht nam. Volgens Yatim was die ticket ruim van te voren geboekt en bezocht zijn verloofde Parijs voor familie en om te shoppen. Die avond kwamen zij samen voor het avondeten volgens de minister die gefilmd werd toen hij samen met de jonge vrouw wandelde terwijl zij elkaars handen vasthielden.

Yatim zei dat het tijdens het vastenmaand ramadan was en dat het avondmaal tevens ook suhr was. ‘Daarom was het zo laat en om die reden moest ik haar vergezellen tot haar verblijfplaats’, voegt de minister aan toe.

Op de kritiek die hij kreeg dat een prominente moslimfiguur die mensen oproept het geloof te praktiseren samen uitgaat met een vrouw die geen hoofddoek draagt, zei Yatim dat zij dat uit zichzelf moet doen. De minister benadrukt dat zijn verloofde praktiserend is en  dat zij streeft naar het verbeteren van haar geloof, aldus Alyaoum.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.