Minister Ramid: Marokko is niet autoritair en het rechtssysteem is beter dan in Spanje!

In een toespraak voor de jongeren van de islamistische partij ‘Parti de la justice et du développement’ (PJD) zei de minister van Mensenrechten, Mustapha Ramid, dat de Marokkaanse staat niet autoritair is.

“We hebben tirannie achter ons gelaten en hebben stappen vooruit gezet”, aldus de kopstuk van de anti-Imazighen partij die vervolgde met ”de ontwikkeling op het gebied van mensenrechten in Marokko kent gestage en groeiende vooruitgang, maar er is een duidelijke voortzetting van een reeks uitdagingen en onevenwichtigheden.”

De Marokkaanse minister bekritiseerde “het pessimisme van sommige mensenrechtenactivisten” en benadrukte dat hij “objectief en nauwkeurig spreekt”, aldus Hespress.

Over de hervorming van de rechterlijke macht zei Ramid: ”Wat Marokko op dit gebied heeft bereikt, vooral met betrekking tot de vorming van de Hoge Raad van de rechterlijke macht, veel beter is dan wat er in Spanje is”.

Het is niet de eerste keer dat Ramid zo’n bewering maakt. Eind vorig jaar zei de minister dat de rechterlijke macht in Marokko beter is dan in Nederland, Duitsland en Spanje. Waarom hij zich dit keer enkel tot Spanje beperkt, zonder Duitsland en Nederland te noemen, is niet bekend.

Over de marteling, verkrachting, opsluiting en de moord op Riffijnse activisten zei de Marokkaanse minister niks, noch sprak hij over de toenemende migratie richting Spanje die volgens hem het slechter doet!

Lees ook:  Ramid tegen Riffijnen: ‘Vergeet de volksbeweging in ruil voor oplossing’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.